Stiri Ultima Ora!

Galațiul are, în premieră, autobuze hibrid: Două autovehicule au ajuns în oraș

Orașul Galați are, în premieră, autobuze hibrid. Două autovehicule au ajuns luni în oraș, fiind primele dintr-un lot de 20 de autobuze comandate de Primăria Galați unui producător polonez, potrivit Mediafax.

Două autobuze hibrid au ajuns luni la Galați. Sunt primele autovehicule moderne livrate în baza unui contract semnat de Primărie și un producător din Polonia. În total, acesta trebuie să livreze 20 de autobuze electrice pe parcursul anului.

„Este o premieră pentru gălățeni. Pe traseele din oraș vor circula autobuze hibrid noi, cu un consum redus de combustibil și cu toate dotările la cele mai înalte standarde. Din primul moment am anunțat că o să cumpărăm doar mijloace de transport noi. Aducem și tramvaie noi. De asemenea, dorim să aducem și alte autobuze, nu doar cele 20 care vin anul acesta”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Citește și: Raed Arafat, critici dure la adresa lui Ion Cristoiu: ‘Răspândiți minciuni și narative false și veninoase, pentru că la vârsta dumneavoastră sigur nu vă veți schimba’

Pentru achiziție Primăria Galați plătește aproape 34 de milioane de lei. Noile autobuze au 12 metri lungime, trei uși, o capacitate de transport de minimum 90 călători, podeaua coborâtă, posibilitate de acces pentru persoanele cu dizabilități, aer condiționat, camere video, sistem GPS și instalații pentru echipamentele de e-ticketing.

Conform caietului de sarcini, autobuzele au motoare diesel Euro VI, cu un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se utilizează un sistem de stocare a energiei electrice.

Primele două autobuze din Galați vor circula pe trasee imediat după finalizarea procedurilor privind înmatricularea și asigurarea.

Conform înțelegerii, următoarele 18 autobuze vor fi livrate pe parcursul anului. În total, Primăria Galați vrea să cumpere 50 de autobuze electrice.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *