Stiri Ultima Ora!

FOTO Europenii au stat închiși în case de Revelion, pe când chinezii din Wuhan s-au înghesuit pe străzi și au eliberat baloane

Mii de locuitori din Wuhan au sărbătorit venirea noului an 2021, exact la un an după ce Organizaţiei Mondială a Sănătăţii (OMS) a fost informată despre detectarea primului caz de COVID-19 în acest oraş din centrul Chinei, relatează AFP.

O mulţime de oameni a dat drumul în aer la sute de baloane la cea de-a 12-a bătaie a orologiului la miezul nopţii în faţa sediului vămii, o clădire istorică a acestei metropole cu 11 milioane de locuitori, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Război deschis în PNL: ‘Din toții așii noului Guvern, nu am tras niciunul!’

“2020 a fost un an dificil de parcurs pentru noi cei afectaţi de epidemie, mai ales la Wuhan. Este un lucru pe care nu îl vom putea uita niciodată”, a declarat pentru AFP un locuitor al oraşului. “Am stat închişi mai multe luni (…) dar am supravieţuit”, a spus el.

Noul coronavirus a apărut în acest oraş de pe malul fluviului Yangtse la sfârşitul anului 2019, iar biroul OMS de la Beijing a fost informat despre acest caz în data de 31 decembrie din acel an.

Autorităţile chineze au decretat carantinarea oraşului şi a întregii provincii Hubei la 23 ianuarie 2020, fără a putea împiedica răspândirea noului coronavirus în toate colţurile lumii şi care a provocat moartea a peste 1,8 milioane de persoane.

În China, epidemia a fost contracarată încă din primăvară, iar ultimul deces la nivel naţional a fost raportat la jumătatea lunii mai.

Potrivit bilanţului oficial, China a înregistrat 4.634 de decese şi peste 87.000 de contagieri, dintre care majoritatea la Wuhan, unde carantina a fost ridicată la începutul lunii aprilie.

Citește și: VIDEO Decizie ISTORICĂ luată de Patriarhia Română față de românii din străinătate + AVERTISMENTUL pentru noua coaliție guvernamentală

Semn al prudenţei, majoritatea locuitorilor din Wuhan care au sărbătorit intrarea în anul 2021 au purtat mască.

“China a stăpânit bine epidemia”, a declarat mulţumită o altă locuitoare din Wuhan. “Însă alte ţări sunt în continuare afectate de acest virus. Sper să scape de el cât mai curând posibil”, a adăugat ea.

Potrivit unui studiu serologic, publicat săptămâna aceasta de Ministerul Sănătăţii, peste 4% dintre locuitorii din Wuhan au dezvoltat anticorpi împotriva noului coronavirus.

Raportat la populaţia oraşului acest lucru înseamnă că mai mult de jumătate dintre locuitori oraşului au contractat virusul, reprezentând o cifră de zece ori mai mare decât bilanţul oficial oficial ce consemnează 50.000 de contagieri.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *