Stiri Ultima Ora!

Fost sportiv american, ATAC DUR la Trump, după uciderea lui Soleimani: ‘Este arma imperialismului pentru a se impune politic’

Fost jucător de fotbal american, Colin Kaepernick, a denunțat ultimele acțiuni ale președintele Donald Trump, pe care le numește “atacuri teroriste”, anunță digisport.ro.

Kaepernick, cel care nu a mai jucat în NFL după ce a boicotat imnul american, a scris pe Twitter mai multe mesaje după moartea generalului iranian Qassem Soleimani. Al doilea om ca puteren în Iran a fost ucis în urma unui atac cu dronă, ordonat de președintele SUA, Donald Trump.

Citește și: SONDAJ CURS – Sprijin fragil al populației pentru alegerile anticipate

Kaepernick spune că militarismul este arma imperialismului american: “Nu este nicio noutate în atacurile americanilor împotriva oamenilor cu pielea neagră pentru expansiunea imperialismului american.

America i-a pedepsit mereu şi i-a pus la locul lor. Militarismul american este arma imperialismului pentru a se impune politic”, a scris Kaepernick, pe Twitter.

În 2016, Colin Kaepernick a inițiat o mișcare de protest, după ce a îngenunchiat în timpul intonării imnului național, pentru a-și exprima dezaprobarea faţă de abuzurile la adresa comunităţii de culoare din Statele Unite.

Generalul Qasem Soleimani, un important comandant militar iranian, a fost ucis, vineri, la Bagdad, ”într-o acţiune defensivă decisivă menită să protejeze personalul american din străinătate” şi să descurajeze viitoare atacuri, potrivit Pentagonului.

Soleimani, comandantul Gărzilor Revoluţionare Islamice, a fost ucis de rachete care au lovit maşina în care se afla, în apropiere Aeroportului Internaţional Bagdad.

Vezi si: Iranul a arborat steagul roşu în orașul sfânt, pentru prima oară în istorie: Teheranul e gata de război / VIDEO .

Abou Mehdi al-Mouhandis, numărul doi în Hachd al-Chaabi, o coaliţie paramilitară majoritar pro-iraniană, integrată în statul irakian, a murit de asemenea în acest bombardament.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *