Stiri Ultima Ora!

FIFA a retrogradat in divizia a treia echipa kenyana ZOO FC, petnru manipularea rezultatelor partidelor

Comisia de disciplină a FIFA a sancţionat clubul kenyan Zoo Kericho FC cu retrogradarea în liga a treia a acestei ţări, pentru manipularea rezultatelor partidelor între 2018 şi 2020, a anunţat forul fotbalistic mondial, citat de agenţia EFE.

FIFA consideră că mai multe meciuri au fost manipulate de “persoane aparţinând acestui club” şi a găsit clubul Zoo drept principalul vinovat pentru comportamentul membrilor săi.
Comisia de disciplină a stabilit că echipa kenyană a încălcat articolele 8 şi 18, care fac referire la ‘responsabilitate” şi “manipularea meciurilor şi a competiţiilor de fotbal”, conform Agerpres.

Din acest motiv, comis a decis excluderea cu efect imediat a lui Zoo FC, club fondat în 2009 şi care ocupă ultimul loc în clasament, cu 8 puncte în 14 meciuri, retrogradându-l în divizia a treia kenyană, începând din sezonul viitor.

Procedurile împotriva clubului african au fost conduse de Departamentul de integritate al FIFA, în colaborare cu autorităţile kenyene competente.

FIFA a informat Zoo Kericho FC în legătură cu această decizie în cursul zilei de marţi, iar clubul kenyan are la dispoziţie zece zile pentru a solicita motivarea deciziei, care ar putea fi contestată în apel, în faţa comisiei competente a forului internaţional.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *