Stiri Ultima Ora!

După răfubnirea lui Ludovic Orban, CNAIR mută în forță: constructor notificat să plătească penalități de 90 de milioane lei plus 150.000 de dolari

CNAIR a transmis luni firmei Salini Impregilo SpA notificarea pentru plata sumelor de 90.718.740 lei și 152.025 de dolari în termen de 5 zile, actualizate cu dobânda legală de la data pronunțării, pentru contractul autostrăzii Orăștie-Sibiu, Lot 3, potrivit unui comunicat remis, marți, MEDIAFAX. În ședința de Guvern de luni, premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Transporturilor ca marile lucrări de infrastructură să fie verificate ‘la sânge’.

Tribunalul Arbitral a emis Hotărârea Arbitrală Finală în octombrie 2019 în litigiul dintre Salini ImpregiloSpA, în calitate de „Reclamantă” și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., în calitate de „Pârâtă” în procesul pentru contractul de proiectare și execuție a Autostrăzii Orăștie-Sibiu, Lot 3.

Tribunalul a admis cererea reconvențională a CNAIR pentru plata de către Salini ImpregiloSpA a sumei de 90.718.740 lei, reprezentând Penalități de Întârziere, astfel cum sunt prevăzute de dispozițiile Sub-Clauzei 8.7 (Penalități de Întârziere) din Contractul semnat între părți.

De asemenea, decizia obligă Salini Impregilo SpA să ramburseze CNAIR suma de 152.025 de dolari, cu titlu de costuri arbitrale, cu dobânda legală de la data Hotărârii Arbitrale Finale până la plata efectivă de către Reclamantă.

Vezi si: Marcel Vela și Raed Arafat s-au certat în videoconferința MAI: ‘Ce-ați făcut în 20 de ani?’

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *