Stiri Ultima Ora!

După ce i-a umilit pe mineri, primarul Devei spune că va monta centrale termice în toate şcolile, pentru a nu mai depinde de Termocentrala Mintia

Primăria Deva va finanţa montarea de centrale termice pe gaz în toate unităţile de învăţământ din oraş, în aşa fel încât, din toamna acestui an, toate şcolile să aibă propriile instalaţii de producere a căldurii şi apei calde, fără să mai depindă de agentul termic furnizat de Termocentrala Mintia.

Decizia a fost luată marţi în urma unei întâlniri pe care conducerea Primăriei Deva a avut-o cu directorii unităţilor de învăţământ din oraş, stabilindu-se că prioritatea în investiţiile din şcoli şi grădiniţe va fi, în acest an, dotarea acestora cu centrale termice pe gaz metan, scrie agerpres.ro.

Citește și: ‘La vremuri noi, tot noi!’ Pensionari din Ministerul de Interne, ‘unși’ directori de Clotilde Armand și Ciprian Ciucu

“Din bugetul general al municipiului Deva vom finanţa achiziţia a 20 de centrale cu instalaţiile aferente, inclusiv montarea lor – şcolile şi grădiniţele au mai multe locaţii unde este necesară montarea centralei termice pentru fiecare clădire. Avem şi şcoli care au în derulare sau urmează să deruleze proiecte de reabilitare pe fonduri europene şi care au inclus în investiţie şi montarea de centrale termice”, a declarat marţi primarul municipiului Deva, Florin Oancea, cel care i-a numit leneși pe minerii protestatari.

În prezent, aproape toate şcolile din Deva urmează programul de studiu online, deoarece, în urma opririi Termocentralei Mintia, nu primesc agent termic şi nu pot asigura căldura în sălile de clasă. În principal, sunt afectaţi peste 4.200 de copii care învaţă în ciclul primar, dar şi cei din clasele terminale.

Citește și: Video. Scenă uluitoare! Dan Barna și-a luat aere de vicepremier!

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a apreciat că furnizarea energiei termice în Deva va fi reluată de joi, în condiţiile în care activitatea la minele de cărbune din Valea Jiului a revenit la normal şi se va putea livra combustibilul necesar termocentralei.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *