Stiri Ultima Ora!

Dosarul privind extrădarea lui Carles Puigdemont, în impas: Un judecător belgian a decis că fostul președinte catalan are imunitate

Judecătorul belgian angajat cu procedura de extrădare în Spania a responsabilului catalan Carles Puigdemont a estimat că acesta beneficiază de imunitate în calitate de eurodeputat şi a decis să suspende dosarul, a anunţat joi un avocat al fostului preşedinte catalan, citat de AFP, potrivit news.ro.

Avocatul Simon Bekaert a explicat că Toni Comin, un alt separatist care a fugit în Belgia în 2017 după tentativa de secesiune a Cataloniei, este îngrijorat de decizia acestui judecător de instrucţie din Bruxelles.

Vezi si: SURSE Agitație mare în PSD: zeci de parlamentari își negociază un EXIT controlat din Parlament .

Curtea Supremă spaniolă a emis la jumătatea lui octombrie 2019 noi mandate europene de arestare pe numele lui Carles Puigdemont, destiuit din funcţia de preşedinte catalan, şi a doi foşti miniştri ai acestuia, Toni Comin (Sănătate) şi Luis Puig (Cultură).

Cei trei au fugit în Belgia după secesiunea eşuată a regiunii, în octombrie 2017.

Spania vrea să-i judece cu privire la deturnare de fonduri publice, iar pe Puigdemont şi Comin şi de răzvrătire.

Cele trei mandate urmează să fie examinate de către Camera de Consiliu a Tribunalului olandofon de la Bruxelles, însă această jurisdicţie a decis să amâne până la 3 februarie audierea.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *