Stiri Ultima Ora!

Donald Trump NU vrea Al Treilea Război Mondial după lovitura aplicată Iranului: ‘Nu am acţionat pentru a porni un război, ci pentru a opri un război’ (VIDEO)

Președintele Donald Trump a declarat vineri că a autorizat o lovitura de precizie împotriva uciderea comandantului Forţei Al-Quds, generalul iranian Qassem Soleimani, deoarece acesta pregătea „atacuri iminente și sinistre” asupra americanilor.

Totodata Trump a adaugat : “Dacă americanii sunt amenințați, avem toate țintele deja identificate și sunt pregătit să iau toate măsurile necesare, iar asta se referă în special la Iran”.

“Am acţionat pentru a opri un război. Nu am acţionat pentru a porni un război”, a explicat preşedintele american.

Însărcinat cu operaţiunile externe ale Gardienilor Revoluţiei şi reprezentant în regiune al ayatollahului Ali Khamenei, generalul Soleimani a murit vineri dimineaţă în urma unui raid executat de aviaţia americană cu o dronă asupra convoiului său pe aeroportul din Bagdad. Odată cu el au fost ucise alte 7-9 persoane, conform diferitelor surse.

Printre cei ucişi se numără şi Abu Mehid al-Muhandis, comandantul secund al Hashd al-Shaabi, o coaliţie de forţe paramilitare irakiene dominată de facţiuni pro-iraniene şi ai cărei militanţi au luat cu asalt ambasada americană la Bagdad pe 31 decembrie.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *