Stiri Ultima Ora!

Daniel Funeriu îi avertizează pe liberali: ‘Greșelile fatale ale PDL pe care ar fi bine să nu le repete PNL’

Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei în Guvernul Boc, avertizează asupra riscului ca PNL să o ia pe urmele PDL. Acesta prezintă o listă de trei “greșelile fatale ale PDL pe care ar fi bine să nu le repete PNL”.

“1) Numiri ale unor oameni dubioși, “săgeți” ale unor lideri locali, care stăteau cu genunchiul pe jugulara “centrului”: “eu am sacul cu voturi, dacă nu-l numești pe Xulescu plec din partid”.

2) Despărțirea de președinte: după câștigarea celui de al doilea mandat, în 2009, bazându-se pe faptul că cel desemnat premier în urma legislativelor din 2012 va fi masculul alfa al perioadei care urma, s-a rupt unitatea între președinte și doritorii de putere în partid. “Președintele trage partidul în jos, lui nu-i mai pasă, că nu va mai candida” era songul lor. Din 2012 partidul a devenit muribund, și-a devorat propriul guvern, iar președintele a devenit castrat fără controlul unui braț puternic în parlament.

3) Reforme făcute cu frâna de mână de guvern, ca urmare a presiunii liderilor de partid. În guvern erau “oamenii partidului” și “oamenii președintelui”. Unii apăsau pe accelerație, alții pe frână, crezând că așa rămân pe placul electoratului. “Oamenii președintelui” căutau sprijin în partid fie făcând reforme curajoase, fie distribuind resurse. Oamenii partidului căutau să-și întărească controlul prin numiri ale “săgeților”.

Rezultatul: PDL a plecat de la guvernare iar președintele de la Cotroceni cu zero influență: nu aveau CCR, nu aveau guvern, nu aveau Curtea de Conturi, nu aveau partid puternic. După ce 10 ani au avut președintele și vreo 4 guvernul. Ponta devenise masculul alfa, și dacă nu îl torpilam cu descoperirea hoției numite plagiat azi era președinte iar PSD partid-stat. Cu plăcere”, scrie Daniel Funeriu pe Facebook.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *