Stiri Ultima Ora!

Conflict SÂNGEROS într-o pușcărie din Mexic: 17 morți și 5 răniți după o dispută de la un joc de fotbal

Cel puţin 17 deținuți au fost uciși și alţi cinci au fost răniți în urma unui conflict într-o închisoare din statul mexican Zacatecas, au anunţat autoritățile, într-unul dintre cele mai grave cazuri de violență din sistemul penal al țării din ultimul an, potrivit Reuters, anunță MEDIAFAX.

Incidentul a izbucnit marți în jurul orei locale 14:30 la Centrul Regional de Reintegrare Socială din orașul Cieneguillas, situat în apropiere de oraşul Zacatecas, a transmis Guvernul regional într-un comunicat marți seară.

Mass-media locală a informat că disputa a fost declanșată de un joc de fotbal.

Vezi si: Avion plin cu români, la un pas de tragedie pe Otopeni: ‘Angajații plângeau mai rău ca noi, călătorii’ .

Ministerul local pentru siguranţă publică nu a comentat motivul încăierării, dar a comunicat într-o declarație emisă miercuri că situația din închisoare a fost adusă sub control.

După încheierea conflictului, un deținut a fost arestat având asupra lui o armă de foc, iar alte trei arme au fost descoperite în închisoare, precum și mai multe cuțite.

Guvernul a lansat o anchetă pentru a determina cine sunt cei responsabili de producerea incidentului și modul în care armele au fost aduse în închisoare, potrivit declarației.

Guvernul va spori securitatea în închisorile din întregul stat, a adăugat guvernul statului Zacatecas.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *