Stiri Ultima Ora!

Comuna Ciurea, din județul Iași, intră în carantină la miezul nopții. Ce măsuri trebuie respectate

Comuna Ciurea, cu satele Ciurea și Lunca Cetățuii – zona Zanea, din județul Iași intră în carantină duminică, la ora 00.00.

Potrivit Prefecturii Iași, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a semnat ordinul de instituire a carantinei începând de duminică, de la ora 00.00, pentru comuna Ciurea – satele Ciurea și Lunca Cetățuii (zona Zanea), pentru o perioadă de 14 zile, potrivit mediafax.ro.

Citește și: E oficial! Președintele a semnat: Zile libere pentru acești angajați

În aceste zone circulația și staționarea în spații publice a persoanelor sunt interzise, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe propria răspundere, legitimației pe propria răspundere, legitimației se serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Sunt interzise în zonă organizarea de nunți, botezuri, mese festive, reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări sau petreceri în spații închise și/sau deschise publice și/sau private.

Se închid baruri, cafenele, săli de jocuri de noroc, cinematografe și se oprește și activitatea publicul a structurilor de primire turistică.

Citește și: Eugen Tomac: ‘Avem nevoie de un vaccin împotriva risipei banilor publici! Statul nu reușește să colecteze veniturile la bugetul de stat’

Oficierea slujbelor religioase de cununie, botez și înmormântare se poate face cu maximum 16 persoane. Credincioșii au acces în lăcașurile de cult dacă este asigurată o suprafață de minim 4 metri pătrați pentru fiecare persoană și o distanță minimă de 2 metri între persoane. De asemenea, slujbele religioase se pot oficia în exterior cu menținerea distanței de 1,5 metri între persoane.

Masca rămâne obligatorie pentru toate persoanele peste vârsta de 5 ani și se poartă astfel încât să acopere nasul și gura.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *