Stiri Ultima Ora!

Compania Wizz Air, reacţie la ‘incendiul’ care a ţinut un avion cu zeci de români la sol: Ce s-a găsit în urma inspecţiei aeronavei

Zborurile Wizz Air de la Debrecen la Paris Beauvais şi retur vor fi reprogramate duminică dimineaţa, după ce aeronava care trebuia să zboare sâmbătă pe ruta Debrecen – Paris Beauvais a fost evacuată în timpul operaţiunii de degivrare, întrucât s-a raportat un posibil început de incendiu în spatele aparatului de zbor, informează reprezentanţii companiei, într-un punct de vedere transmis STIRIPESURSE.RO.

„Aeronava programată să efectueze zborul Wizz Air W6 7867 de la Debrecen la Paris Beauvais din 4 ianuarie 2020, a trebuit să fie evacuată în timpul operațiunii de degivrare obligatorie anterioară zborului de pe aeroportul din Debrecen. Serviciul de handling de la sol și pompierii locali au raportat un posibil început de incendiu în spatele aeronavei. Echipajul a inițiat procedurile standard și a evacuat în siguranță aeronava prin intermediul toboganelor frontale. Toți pasagerii au părăsit aeronava în siguranță. Aeronava a fost inspectată de serviciul de pompieri al aeroportului și de echipele tehnice, care au confirmat că nu a existat un incendiu, dar luminile din partea din spate, din dreptul logoului, și vaporii lichidului de degivrare ar fi putut crea senzația de fum. Pasagerilor zborului li se asigură cazare și mese întrucât zborul respectiv și cel de întoarcere – Beauvais-Debrecen – vor fi reprogramate mâine dimineață (5 ianuarie). Echipajul a îndeplinit toate operațiunile cu profesionalism și conform procedurilor, evacuând aeronava. Wizz Air își cere scuze pentru orice incoveniente cauzate, însă siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor rămâne prioritatea noastră principală”, transmite compania.

La bordul unei aeronave Wizz Air ar fi izbucnit un incendiu sâmbătă seara. Printrei pasagerii cursei Debrecen – Paris se aflau și români din Satu Mare și Maramureș. Călătorii au fost debarcați pe tobogane pe ușa din față a aeronavei, întrucât focul ar fi izbucnit în spatele avionului Airbus A320.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *