Stiri Ultima Ora!

Carnagiu în Egipt – 28 de persoane, printre care turişti străini au murit

Douăzeci şi opt de persoane şi-au pierdut viaţa sâmbătă în două accidente rutiere separate produse în Egipt, transmite DPA, citând surse medicale şi din domeniul securităţii. 
Cel mai grav accident a avut loc în oraşul Port Said, unde un microbuz care transporta muncitori s-a ciocnit cu un camion. Bilanţul iniţial de 18 morţi a crescut la 22 după ce patru răniţi grav au decedat. 

Cauza accidentului nu este clară deocamdată. 

Conform cotidianului privat al-Shorouk, camionul a lovit microbuzul, care s-a răsturnat. 

În microbuz se aflau muncitori de la o fabrică textilă, care se îndreptau spre casele lor. 

Într-un al doilea accident, un autocar şi un autobuz din transportul public s-au ciocnit în oraşul de coastă Suez, provocând moartea a şase persoane şi rănirea altor 32. 

Printre victime se află turişti chinezi şi indieni, a relatat portalul oficial de ştiri al-Ahram Online. 

Turiştii se îndreptau spre al-Ain al-Sokhna, o staţiune din apropiere. 

Accidentele rutiere cu victime sunt destul de frecvente în Egipt, cauzele fiind adesea şofatul imprudent şi starea deficitară a drumurilor. 

Conform statisticii oficiale, anul trecut s-au produs în jur de 8.480 de accidente, în scădere cu 23,6% faţă de 2017, iar bilanţul deceselor a fost de 3.087. 

În ultimii ani, Egiptul a construit o reţea de drumuri noi care să îmbunătăţească situaţia infrastructurii, într-o ţară cu aproape 100 milioane de locuitori

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *