Stiri Ultima Ora!

Când va fi lansat programul Start-up Nation 2020

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a afirmat, în răspunsul unei interpelări adresate de către deputatul PNL Sorin Bumb, că programul Start-Up Nation ar putea fi lansat în primul trimestru al anului 2020.

„Vă informăm că faptul că preconizăm lansarea programului Start-Up Natrion Romania în primul trimestru al 2020, după parcurgerea tuturor etapelor procedurale”, i-a răspuns ministrul Economiei, Virgil Popescu, liberalului.

Deputatul PNL Sorin Bumb a adresat o interpelare, în luna decembrie, referitoare la noua ediție a programului de finanțare Start-Up Nation.

„Vă rog să-mi comunicați dacă pentru anul 2020 se are în vedere lansarea unei noi ediții a programului de finanțare nerambursabilă pentru firme Start-Up Natipon, precum și dacă vor exista modificări importantre față de criteriile de până acum de selecție a proiectelor finanțate”, a scris liberalul.

În replică, Virgil Popescu i-a transmis acestuia că Ministerul se va asigura că demersurile pentru program se vor derula în cele mai bune condiții.

„Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin Direcția de Antreprenoriat și Programe pentru IMM acordă ajutoare de minimis în conformitate cu prevederile Legii nr. 364/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii. Vă informăm că vom întreprinde toate demersurile ca Programul Start-Up Nation Romania să se deruleze în cele mai bune condiții, după aprobarea Legii bugetului de stat și alocarea creditelor de angajament și bugetare necesare implementării schemelor de minimis prevăzute în cadrul programelor naționale”, a explicat acesta.

Totodată, Virgil Popescu a specificat că există un Comitet Consultativ pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii care se ocupă cu identificarea problemelor.

„De asemenea, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri organizează anual, prin Direcția de Antreprenoriat și Programe pentru IMM, un Comitet Consultativ pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii. Comitetul este organizat în vederea identificării și dezbaterii problemelor din sectorul IMM, pentru elaborarea de recomandări necesare dezvoltării sectorului IMM, având rol consultativ în aprobarea programelor și măsurilor de stimulare a înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii”, a mai spus ministrul.

El a explicat că procedurile de implementare ale acestor programe vor fi postate în dezbatere publică.

„În cadrul acestui Comitet Consultativ, din care fac parte toate organizațiile guvernamentale și non-guvernamentale relevante implicate în sprijinirea înființării și dezvoltării IMM, se propun și se supun la vot atât procedurile de implementare ale programelor ce urmează a fi implementate, cât și grilele de punctaj aferente înscrierilor on-line, în funcție de strategia de dezvoltare a IMM, precum și a priorităților de dezvoltare a economiei. Aceste grile vor fi postate transparent în dezbatere publică anterior întrunirii CCDIMM în așa fel încât să poată fi analizarte și centralizate toate propunerile de modificări primite din partea mediului de afaceri”, a conchis minsitrul.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *