Stiri Ultima Ora!

Când apar pe piață primele versiuni electrice Dacia: directorul Renault a explicat ce întârzie noua tehnologie

Directorul Renault Europa, Philippe Buros, a anunțat că modelele Dacia fabricate la Mioveni vor avea și versiuni electrice în termen de doi-trei ani, potrivit Mediafax. În contextul în care aproape toţi producătorii internaţionali din industrie au lansat deja modele electrice, anunţul făcut de oficialul Renault vine cu întârziere. Motivul este însă legat de costuri:

  • “Dacia va prelua tot ce oferă Renault la capitolul electrificare, pentru că vom fi nevoiţi să electrificăm acest brand, indiferent dacă vorbim de maşini full-electrice sau de hibrizi. Principalul argument de achiziţie pentru modelele Dacia este raportul calitate-preţ, iar o parte din această filosofie este faptul că Dacia preia tehnologia disponibilă în gama Renault, dar cu o mică întârziere. În final, toate mărcile trebuie să treacă la electrificare, pentru că e un trend inerent. Cred că în doi sau trei ani vom electrifica Dacia”, a declarat Philippe Buros, directorul Renault Europa, într-un interviu pentru revista Automotive News.
  • “Când adăugăm 1000-1500 de euro la costul maşinii, această sumă este mai uşor de absorbit dacă vorbim despre o maşină de 100.000 de euro. Dacă maşina costă însă 8000-9000 de euro, vorbim de o creştere a preţului cu 10% sau mai mult decât atât. Aceasta este explicaţia întârzierilor de adoptare a tehnologiilor şi din acest motiv trebuie să aşteptăm cât mai mult posibil pentru a amortiza noile tehnologii”, a mai precizat Philippe Buros.

Vezi și: Decizie a PNL: Liberal exclus din partid după ce a participat la emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3 .

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *