Stiri Ultima Ora!

Camera Deputaților plătește amenzi de 17.000 de euro/lună pentru lipsa angajaților cu handicap

Camera Deputaților plătește lunar, pentru că nu respecta norma obligatorie de angajați cu handicap în instituțiile publice, o sumă lunară de aproximativ 17.000 de euro.

Chestorul Camerei Deputaților, Antonio Andrușceac, a făcut o informare în acest sens în ședința din 1 februarie a conducerii Camerei Deputaților.

„Studiind bugetul, am văzut că plătim pentru neangajarea persoanelor cu handicap o sumă de aproximativ 17.000 de euro lunar. Am avut discuții cu directorii din direcțiile responsabile și căutăm o soluție pe care o să v-o aduc la cunoștință ca, împreună cu cei de la ONPHR și Direcția de personal a Camerei, să găsim posibilitatea reducerii acestui număr de persoane cu handicap neangajate și, în mod normal, scăderea acestei sume pe care o plătim. Cred că e atât o chestiune de ordin moral cât și de imagine a Camerei Deputaților în ceea ce privește angajarea persoanelor cu handicap”, a spus acesta.

Liderul Camerei Deputaților, Ludovic Orban a cerut ca situația să le fie trimisă tuturor deputaților precum și grupurilor parlamentare.

Potrivit legii, autoritatile si institutiile publice care au cel putin 50 de angajati au obligatia de a angaja persoane cu handicap in procent de cel putin 4% din numarul total al angajatilor.

Cine nu respecta legea plateste lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu au angajat persoane cu handicap.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *