Stiri Ultima Ora!

Avertizare meteo – A fost emis cod galben pentru 12 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineaţa, atenţionări Cod galben de ceaţă densă valabile în 12 judeţe şi o avertizare de viscol pentru zona de munte a judeţelor Suceava şi Neamţ.

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov şi Teleorman se va semnala local ceaţă, care determină reducerea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, iar în localităţi din Caraş-Severin ceaţa va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea gheţuşului.
Până la ora 9:00 se vor semnala fenomene similare în localităţi din judeţele Gorj, Vâlcea, Dolj, Mehedinţi, Constanţa şi Tulcea.

În zona montană a judeţelor Suceava şi Neamţ, la o altitudine de peste 1.800 de metri, vor fi, până la ora 11:00, intensificări ale vântului cu viteze de 90 – 100 km/h, viscolind zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *