Stiri Ultima Ora!

Armata SUA, atacuri în Irak și Siria

Armata Statelor Unite a efectuat ”atacuri aeriene defensive” în Irak şi Siria împotriva miliţiilor Hezbollah, a anunţat Pentagonul duminică, la două zile după ce un contractor civil american a fost ucis într-un atac cu rachete împotriva unei baze militare irakiene, transmite Reuters.

Citește și: Traian Băsescu, ATAC SPUMOS: ‘Dacă e o gaură neagră în Guvern, este Raluca Turcan. S-a creat o funcţie inutilă’

Pentagonul a anunţat că a avut ca ţintă trei locaţii ale grupării musulmane şiite din Irak şi două din Siria. Locaţiile respective includeau unităţi de stocare de armament şi centre de control ale grupării utilizate de grupare pentru plănuirea şi executarea de atacuri împotriva forţelor de coaliţie.

Statele Unite au acuzat Hezbollah de un atac produs vineri, cu peste 30 de rachete, în care a fost ucis contractorul amercian şi răniţi patru membri ai armatei americane şi doi ai forţelor de securitate irakiene, în apropiere de oraşul bogat în petrol Kirkuk.

”Ca răspuns la atacurile repetate ale Hizbollah împotriva bazelor irakiene care găzduiesc forţele coaliţiei Operation Inherent Resolve (OIR), forţele Statelor Unite au efectuat atacuri defensive de precizie…care vor reduce capacitatea Hezbollah de a efectua atacuri viitoare împotriva forţelor de coaliţie OIP”, a afirmat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Hoffman.

Surse din armata irakiană au spus că în urma atacurilor de duminică au fost ucişi 18 luptători ai miliţiei, iar peste 50 au fost răniţi.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *