Stiri Ultima Ora!

Arhiepiscopia Bucureștilor a oferit sprijin persoanelor afectate de criza sanitară. Părintele Ionuţ Tutea explică care a fost ajutorul concret

Arhiepiscopia Bucureștilor a fost pe parcursul anului 2020 alături de persoanele puse în dificultate din cauza crizei sanitare generată de Covid-19 prin diferite programe și măsuri de sprijin.

Părintele Ionuţ Tutea, consilier eparhial la Sectorul social-filantropic şi misionar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a explicat care a fost ajutorul concret oferit de Eparhie, potrivit basilica.ro.

Citește și: Opt germani au supraviețuit după ce au primit din greșeală supradoză de vaccin anti-Covid: Serul se pare că le-a declanșat gripa

El a spus că prima decizie de la izbucnirea pandemiei a fost încheierea unui parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență. „Am identificat persoanele izolate sau în autocarantină, cărora le-am dus mâncare și tot ce aveau nevoie pentru un trai decent”.

Pe perioada stării de urgență au primit ajutor 3.000 de familii, „pentru care am oferit mâncare gătită, la care s-au adăugat în perioada sărbătorilor Sfintelor Paști 200 de pachete cu alimente de strictă necesitate”.

„În ceea ce privește spitalele, acolo unde lupta s-a dat în mod deosebit, se cuvenea să ne implicăm. Astfel, am inițiat o campanie de sprijinire a spitalelor, unde am dus apă pentru cei internați, continuând apoi cu echipamente medicale: ventilatoare, filtre şi sonde traheale. Efortul a fost unul conjugat: Centrul eparhial împreună cu protoieriile”.

„Nu am uitat nici de medicii de familie, pentru care am trimis măști de protecție și pulsoximetre”, a precizat clericul într-un interviu publicat în Ziarul Lumina.

O altă provocare a fost aceea a şcolii online. În acest sens, în primă fază au fost achiziţionate 175 de tablete în colaborare cu Sectorul de învățământ și activități cu tineretul, precum și cu sprijinul Bisericii Sfântul Spiridon, urmate de alte donaţii.

La câteva luni distanţă a început anul şcolar. La acel moment, a adăugat Pr. Ionuţ Tutea, 9.290 de copii din 438 de parohii au fost ajutaţi cu tablete, dispozitive mobile, laptopuri, dar și cu rechizite.

Proiectele curente s-au desfăşurat în paralel cu cele iniţiate în timpul pandemiei. A amintit aici de un proiect important care a început să prindă contur.

Este vorba despre Banca de alimente care se construiește în sectorul 6 și care va oferi, din momentul dării în funcţiune, un sprijin consistent programelor dedicate persoanelor defavorizate.

Pr. Cons. Eparhial Ionuţ Tutea a ţinut să sublinieze şi reuşita din acest an a campaniei de donare de sânge.

„Știm câtă nevoie este de sânge, mai ales în condițiile acestea de criză medicală, astfel că a fost lansat un apel la întreg nivelul Patriarhiei Române”.

„În Arhiepiscopia Bucu­reștilor, toate protoieriile au răspuns foarte frumos acestui apel și au venit să doneze zeci de preoți, împreună cu enoriași de la parohii”.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *