Stiri Ultima Ora!

Amenzi de 18.000 de lei, aplicate pentru nerespectarea normelor de protecţie sanitară, în Ilfov

Poliţiştii au aplicat, marţi, peste 200 de amenzi de 18.000 lei pentru nerespectarea normelor de protecţie sanitară, potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului – Judeţul Ilfov transmis, miercuri, AGERPRES.

Cele 206 amenzi au fost date de poliţiştii IPJ Ilfov şi poliţiştii locali în temeiul Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie.
Forţele de ordine au continuat marţi acţiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în vederea prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19.

Citește și: Dezvăluire. Managerul ‘Spitalului Groazei’ din Reșița, cap de listă PNL la alegeri! A fost înscăunat de Nelu Tătaru în aprilie.

Conform raportării Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, în cadrul misiunilor derulate în ultimele 24 de ore, 126 de poliţişti, alături de 78 de efective reprezentând angajaţi ai altor structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi poliţişti locali, au verificat în sistem integrat 246 de societăţi comerciale pe raza administrativ-teritorială a judeţului Ilfov şi au legitimat 1.992 de persoane cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse. De asemenea, au fost verificate 266 de mijloace de transport persoane.

Potrivit datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov, miercuri, 5.090 de persoane confirmate cu COVID-19 sunt în izolare la domiciliu, 1.471 – în carantină la domiciliu, 10 – în carantină instituţionalizată, 36 – internate.

Un număr de 95 de persoane confirmate cu COVID-19 sunt internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov, dintre care 15 la ATI.

Până în prezent s-au efectuat 37.817 de teste, 15.896 de persoane au fost confirmate cu COVID-19, 11.363 s-au vindecat, iar 148 au decedat.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *