Stiri Ultima Ora!

Amenințările Iranului bagă spaima în occidentali – Ce decizie a luat Berlinul

Armata germană a anunţat marţi retragerea unei părţi a militarilor săi staţionaţi în prezent în Irak pentru misiuni de formare, ei urmând să fie transferaţi în Iordania şi Kuweit din cauza agravării situaţiei din regiune, transmit AFP şi Reuters potrivit Agerpres

Contingentul german, format din 120 militari, va fi ”redus provizoriu”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării german. Măsura va afecta un sfert dintre cei 120 de militari germani aflaţi în Irak.

Această deplasare de trupe va ”începe în viitorul apropiat”, a adăugat reprezentantul Ministerului Apărării german, fără a oferi detalii privind calendarul sau numărul precis de militari vizaţi.

Citește și: Mama Luizei Melencu, citată la DIICOT după ce ieri Dincă a cerut să fie reaudiat pretextând că nu a ucis-o pe fiica ei

Anunţul retragerii parţiale din Irak a fost comunicat prin curier Bundestagului – care încadrează strict misiunile militare – de către Ministerul Apărării german.

Ministrul de externe german Heiko Maas a declarat luni că este important ca Irakul să nu devină ”teatrul unui război prin procură între alte ţări”, respectiv SUA şi Iran. El s-a declarat îngrijorat de o posibilă recrudescenţă a Statului Islamic dacă trupele străine părăsesc rapid Irakul. ”Nimeni nu vrea cu adevărat acest lucru”, a spus şeful diplomaţiei germane.

Parlamentul irakian a cerut duminică SUA şi altor ţări să-şi retragă trupele din Irak, după uciderea vineri, la Bagdad, a generalului iranian Qassem Soleimani de către forţe americane.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *