Stiri Ultima Ora!

ALERTĂ! Procurorii bucureşteni intră LA RUPERE în Spitalul Floreasca – Cercetările se fac în două dosare penale cu situaţii similare

Procurorii de la PArchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au în vizor cercetările ce se fac deja în două dosare penale pe privesc cazul femeii decedate după ce a ars pe masa de oepraţie dar şi pe cel al unui bărbat care ulterior situaţiei femeii a depus plângere. În ambele dosare urmarăire penală este începută in rem, respectiv pentru fapte şi nu faţă de persoane, potrivit unui comunicat de miercuri al instituţiei.

Astfel procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti supraveghează efectuarea cercetărilor într-o cauză având ca obiect sesizarea din oficiu privind decesul unei persoane de sex femeiesc în vârstă de 66 de ani, produs la data de 29 decembrie 2019 la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, persoană ce a fost internată la Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă ca urmare a evenimentului produs în data de 22.12.2019, atunci când în urma unei proceduri chirurgicale a suferit arsuri pe aproximativ 40 % din suprafaţa corporală.

Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 30.12.2019 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin.1 şi 2 C.pen.

Citește și: Liviu Dragnea a depus două noi cereri de eliberare! Cum își motivează cererile

Ulterior, la data de 08.01.2020 pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a fost înregistrat un alt dosar penal având ca obiect sesizarea din oficiu privind faptul că în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, un pacient care a fost operat în luna martie 2019 în sala de operaţii pentru bolnavi cronici, a suferit arsuri în timpul intervenţiei chirurgicale.

Prin ordonanţa din data de 07.01.2020 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă prev. de art. 196 alin.2 C.pen.

În prezent, în ambele cazuri penale se administrează material probatoriu pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt şi stabilirii tuturor circumstanţelor.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *