Stiri Ultima Ora!

Alertă hidrologică – Pericol de inundație în bazinele hidrografice Someșul Mare și Bistra

Hidrologii avertizează că este pericol de inundații în bazinele Someșul Mare și Bistra. Sunt vizate în special râurile mici care pot fi afectate de precipitații și de topirea zăpezilor din zonele montane, potrivit mediafax.

Prima atenționare vizează bazinul hidrologic Someșul Mare. Aceasta este în vigoare de duminică, la ora 20.00, până luni la ora 6.00.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă în zona înaltă montană şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Someșul Mare – bazin superior amonte S.H. Nepoș, judeţul Bistrița-Năsăud.Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Cormaia”, scrie în avertizarea hidrologilor.

Depășirea cotelor de atenție se poate produce și pe râurile din bazinul Bistra, în județul Caraș-Severin. Avertizarea este în vigoare tot până luni, la ora 6.00.

„Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Bistra – bazin superior și afluenții de stânga din bazinul mijlociu și inferior, judeţul Caraș-Severin. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Bistra Mărului”, precizează specialiștii.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *