Stiri Ultima Ora!

Adrian Năstase, semnal către actualii lideri ai PSD: nu exclude revenirea în politică

Fostul premier și lider al PSD, Adrian Năstase, susține că odată cu expirarea interdicției de a face politică, nu exclude o revenire în PSD. El consideră că poate juca un rol important în reconstrucția partidului, cu experiența acumulată.

Citește și: Adrian Năstase, dezvăluiri despre perioada petrecută la pușcăria Jilava – Cum i se adresau deținuții și gardienii

”Eu am un viitor politic permanent, ceea ce spun eu este preluat. Eu am apreciat foarte mult felul în care colegii mei de partid au reacționat la retragerea decorației mele de către Iohannis, spre exemplu (nu au reacționat). Asta arată că PSD este foarte implicat în modelul de societate pe care Iohannis îl oferă”, a spus Adrian Năstase, ironic la adresa PSD, despre revenirea în politică, la România TV.

În ceea ce privește interdicția de a face politică, sunt două variante: să expire la sfârșitul lui 2020 sau în 2021-2022. ”Iohannis poate să stea liniștit, din punctul ăsta de vedere” a mai afirmat Adrian Năstase, subliniind că ”încă un gest de genul acesta”, precum retragerea decorației, l-ar mai putea aduce în atenția publică.

Fostul premier e dispus să-și pună experiența pe masa liderilor PSD, dacă și ei doresc: ”Pot să am un anumit rol, mi-l asum de unul singur, de ani de zile, prin ceea ce scriu pe blog, și, dacă va fi nevoie, dacă voi fi invitat, sigur că voi participa și la proiecte mai largi”.

”Mi-aș dori foarte mult să ajut la revenirea PSD într-o poziție de învingător în alegerile locale și poate în alegerile parlamentare” a spus Adrian Năstase, la România TV. El a subliniat că sunt lideri social-democrați care ”nu mai au cum să dea energie pentru 2020 la nivelul organizațiilor județene, dar asta ajută pentru conservarea puterii la nivel de vârf în partid sau se acceptă ideea refacerii structurilor locale. Sunt destul de antipatic pentru unii dintre conducătorii partidului și nu vreau să exagerez, dar spuneam că PSD este, în momentul de față, într-o cumpănă ideologică, din punct de vedere al mesajului, al direcției în care merge”.

Adrian Năstase a identificat două probleme ale PSD: cumpănă ideologică și o cumpănă de organizare. ”Este clar – și semnalele au fost foarte clare la alegeri- electoratul s-a schimbat”, a spus Adrian Năstase.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *