Sport

Fotbalistul pentru care lipsa fanilor constituie un avantaj

Fotbalul fără fani a devenit o normalitate la peste un an de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, iar anumiți jucători pot avea chiar beneficii de pe urma lipsei spectatorilor.

Întâlnirea din semifinalele Ligii Campionilor de marți, între Real Madrid și Chelsea, în circumstanțe normale, ar fi trebuit să aibă loc într-o atmosferă de sărbătoare pe Santiago Bernabeu, dar în schimb, va avea loc pe stadionul Alfredo Di Stefano, într-o liniște necaracteristică unui meci de UCL din această fază.

Atacantul lui Chelsea, Timo Werner, care s-a alăturat clubului pentru 53 de milioane de euro vara trecută, a recunoscut că tăcerea este ceva care îl ajută pe terenul de fotbal.

Internaționalul german a fost în centrul atenției cu patru ani în urmă, atunci când echipa sa de atunci, RB Leipzig, juca împotriva lui Besiktas pe Vodafone Park.

Zgomotul și atmosfera au fost atât de electrice încât Werner a trebuit să ceară dopuri de urechi la jumătatea partidei. După ce și-a acoperit urechile de mai multe ori pentru a scăpa de vuietul fanilor, a cerut ulterior să fie înlocuit.

„Nu văzusem niciodată o astfel de atmosferă și nu mă puteam concentra asupra jocului. Am cerut niște dopuri pentru urechi, dar nici asta nu a ajutat”, a explicat Werner în urma înfrângerii, 2-0, a echipei sale în fața lui Besiktas.

Ulterior, Werner a efectuat diferite teste pentru a determina originea exactă a problemei.

S-a crezut că ceea ce s-a întâmplat ar fi putut avea de-a face cu o problemă a gâtului sau a spatelui cauzată de deplasarea excesivă înainte de joc, potrivit Marca.com.

Analizele l-au determinat pe atacant să rateze două dintre meciurile de calificare ale Germaniei înainte de Cupa Mondială din Rusia din 2018.

După un timp, Werner s-a întors pe teren fără probleme și, la revenire, a jucat pe Wembley, în fața a 80.000 de suporteri.

Real Madrid și Chelsea se înfruntă marți de la ora 22:00 pe Stadionul Alfredo Di Stefano în prima semifinală a Ligii Campionilor. Meciul se va desfășura fără spectatori, iar Timo Werner va fi una dintre cele mai mari ținte ale madrilenilor, aceștia dorind să evite primirea unui gol pe teren propriu.​

Sursa: HotNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *