Sport

Cum explică Pep Guardiola performanța calificării în finala Champions League

Visul calificării în finala Champions League s-a împlinit pentru Manchester City, grupare care acum așteaptă numele adversarei: Chelsea sau Real Madrid. Tehnicianul “cetățenilor”, Pep Guardiola, a explicat cum a reușit formația engleză să facă, în sfârșit, pasul cel mare în CL.

Guardiola și calificarea în finală

  • “Aş vrea să îmi exprim un gând pentru jucătorii care nu au evoluat în această seară, pentru staff-ul şi oamenii din Abu Dhabi, care ne-au ajutat să ducem clubul la nivelul următor, pentru atât de mulţi jucători care au evoluat la City în trecut, datorită lor suntem astăzi aici.
  • Am scos din competiţie o echipă care a eliminat pe Barca şi Bayern în rundele anterioare. Am suferit mult. Am jucat mai bine în a doua repriză şi este o victorie foarte mare pentru noi.
  • Suporterii? A fost ciudat să joc un astfel de joc fără public. Este o realizare, dar fanii noştri ar fi trebuit să fie acolo. Clubul aparţine oamenilor. Noi, trecem, suporterii rămân.
  • Trebuie să fie foarte mândri. Am apreciat cu adevărat prezenţa lor în această seară, chiar dacă nu erau în tribune. Am crezut în calificarea în finală timp de trei secunde împotriva lui Tottenham, în 2019, şi suntem foarte fericiţi acum.
  • Am cerut ca grindina să fie curăţată la pauză. Fernandinho? Incredibil… Am schimbat puţin echipa pentru a susţine mai bine apărarea. E şi ziua lui. Ce cadou! A fost un căpitan extraordinar, a jucat foarte bine.
  • Titlul ligii engleze poate fi câştigat sâmbătă? Această finală validează munca din ultimii patru ani. A ajunge la finală este atât de greu.
  • Trebuie să fii calm, să ştii să suferi, sunt vremuri proaste. Este un sezon fantastic şi ne merităm locul în finală.
  • Parizienii sunt foarte competitivi, nu renunţă şi sunt obişnuiţi să câştige. Am rămas calmi. Detaliile, eventual cartonaşele roşii, sunt cele care decid meciurile.
  • Posesia? Au primit mingea, noi am primit-o în a doua repriză. Am schimbat lucrurile în a doua repriză, ne-am descurcat mai bine.
  • Este întotdeauna un risc, fundaşii lor au jucat foarte sus, a trebuit să ne adaptăm. Riyad Mahrez? Este un mare talent, este mereu prezent la meciurile mari. Este un jucător fantastic.
  • Jucătorii sunt judecaţi după meciurile mari şi îi plac astea. Primul gol a fost magnific, o lovitură din dreapta. Al doilea a fost foarte frumos şi el. El a înscris trei din patru goluri în cele două meciuri, felicitări pentru el!” – Pep Guardiola.

Așteptarea a luat sfârșit pentru Pep Guardiola: o echipă antrenată de iberic s-a calificat în finala Champions League după o pauză de zece ani.

Sursa: HotNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *