Sport

Ce îi mai rămâne lui Ronaldo de făcut într-un sezon ratat pentru Juventus

Cristiano Ronaldo nu a avut nici pe departe un sezon bun cu Juventus. ”Out” din Champions League și cu Inter deja campioană în Serie A, portughezului îi mai rămân trei mari obiective până la finalul lunii mai.

Deși a marcat o dublă duminică contra lui Udinese, ”Bătrâna Doamnă” a ratat un deceniu de dominație în Serie A. Inter a reușit să obțină titlul, cu patru runde înainte de final.

Pe locul 3 în campionat, dar la egalitate cu locurile doi și patru, Juventus se luptă pentru calificarea în Champions League. În actuala ediție a competiției, aceștia au fost eliminați în optimi de FC Porto.

Presa din Italia a scris în mai multe rânduri despre forma slabă a portughezului Ronaldo.

„Echipa este dezorganizată, fără stil, fără suflet, iar Cristiano este ca o fantomă pe teren”, a scris Corriere della Sera la sfârșitul lunii aprilie, adăugând că Ronaldo pare ”aproape dezinteresat de joc”.

Obiectivele lui Ronaldo cu Juventus

Pe 19 mai, cu doar câteva zile înainte de ultimul meci din Serie A, Juventus se va întâlni cu Atalanta pe stadionul lui Sassuolo, pentru finala Cupei Italiei.

Acest joc îi va oferi lui Cristiano Ronaldo șansa de a câștiga al cincilea trofeu pentru club, după două titluri în campionat și două Supercupe ale Italiei, potrivit Marca.com.

Un alt obiectiv pentru portughezul Ronaldo este să devină golgheter în Serie A. În acest sezon, el conduce cu 27 de reușite, Romelu Lukaku are 21, în timp ce Immobile, Luis Muriel, Simy Nwankwo și Susan Vlahovic au toți 19.

Dacă va încheia sezonul ca golgheter, Ronaldo va deveni primul jucător din istorie care va fi cel mai bun marcator al sezonului în trei din cele cinci mari campionate europene.

Cristiano Ronaldo a părăsit Real Madrid cu o medie de peste un gol pe meci, cu 451 de reușite în 438 de apariții. Cu Juventus, el a reușit 99 de goluri în 129 de partide disputate.

Un alt obiectiv pentru el este să devină al 11-lea cel mai bun marcator al echipei italiene. El este deja la egalitate cu Paulo Dybala și se apropie de cele 104 goluri ale lui Michel Platini și cele 105 lui John Charles.

Top 10, însă, este puțin mai departe. Roberto Baggio și Federico Munerati au câte 115 reușite în tricoul lui Juventus.

Un alt obiectiv pentru portughez, deși de la sine înțeles, este să reușească să-și califice echipa în Champions League. Viitorul lui Ronaldo în Serie A este incert.

Sursa: HotNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *