Sport

​JO 2020: Numărul sportivilor participanți nu va fi redus

​Numărul sportivilor ce vor lua parte la Jocurile Olimpice de la Tokyo nu va fi redus, a asigurat miercuri John Coates, preşedintele Comisiei de coordonare a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) pentru această competiţie, amânată un an din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit Agerpres.

Peste 11.000 de sportivi sunt aşteptaţi la Tokyo pentru competiţia care va începe pe 23 iulie 2021, iar alte câteva mii vor concura mai târziu la Jocurile Paralimpice. Cei mai mulţi dintre aceştia vor locui în satul olimpic, notează Reuters.

John Coates, care l-a însoţit pe preşedintele CIO, Thomas Bach, în capitala Japoniei, a declarat că numărul sportivilor nu va fi redus, iar organizatorii trebuie să-i facă pe aceştia să se simtă în siguranţă.

“Trebuie să ne asigurăm că satul olimpic este cel mai sigur loc din Tokyo. Sportivii trebuie să aibă încredere în siguranţa acestuia”, a afirmat australianul.

Rupând tradiţia, Coates a spus că sportivii nu vor putea rămâne în sat pe toată durata Jocurilor: “Odată ce competiţia lor se încheie, sportivii vor avea la dispoziţie o zi sau două şi după aceea vor pleca acasă. O perioadă de şedere mai lungă într-un sat ar face să crească riscul apariţiei unor probleme”.

Sursa: HotNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *