Politic

Surse: Liberalii ar vrea să îi retragă sprijinul politic lui Nicușor Dan | Ciprian Ciucu: Nu poți lăsa un oraș precum Bucureștiul fără o majoritate în Consiliul General

Conform unor surse TVR INFO, liberalii nu ar mai dori să îl susțină pe Nicușor Dan la următoarele alegeri pentru Primăria Capitalei și au fost deranjați că edilul Bucureștiului s-ar lăuda că avea PNL-ul în spate, în contextul percepției negative a activității primarului general, după cum indică mai multe sondaje de opinie recente. Președintele liberal Nicolae Ciucă nu i-ar fi cerut lui Ciprian Ciucu, liderul PNL București, în mod expres, să ia măsuri. Aceleași surse spun că liberalii vor să îi retragă sprijinul in consiliu, dar să nu blocheze proiectele importante pentru București.

22 Septembrie 2022, 14:45 (actualizat 22 Septembrie 2022, 14:48) Știrile TVR |

Nicușor Dan

Dacă ar pierde sprijinul PNL, Nicușor Dan ar rămâne probabil și fără sprijinul USR, partid de care s-a despărțit cu scandal în 2017.

Președintelui PNL București Ciprian Ciucu spune că nu a primit solicitări de la nivel național pentru retragerea sprijinului politic lui Nicușor Dan în Consiliul General și că decizia ar fi prematură:

“Strategia Politică de la nivel național este stabilită în cadrul Biroului Politic Național al PNL. Nu au venit solicitări de la nivel național pentru retragerea sprijinului politic lui Nicușor Dan în Consiliul General și nu există o intenție în acest sens la nivelul organizației PNL București pe care o reprezint.  În primul rând, decizia este prematură. Din punctul meu de vedere, orice primar are nevoie de o perioadă de grație pentru a demonstra ce poate: să gândească și să vină cu proiecte bune, să le implementeze, să inițieze reforme, să administreze serviciile publice.

În cel de-al doilea rând,  nu poți lăsa un oraș precum Bucureștiul fără o majoritate în Consiliul General.  Vă reamintesc, PNL are în acest moment o majoritate cu USR în Consiliul General. Nu au existat solicitări de la nivel național pentru a schimba majoritatea cu USR de la nivelul Consiliului General.

Evident, mi-ar fi plăcut foarte mult ca dl. Primar General să cultive mai atent relația cu PNL București și mai puțin cu acea mică formațiune politică desprinsă din PNL. Până una-alta, NOI, PNL București, suntem cei care-i votăm proiectele. Din partea mea, a avut mereu toată deschiderea și sprijinul (s-a văzut la vot, timp de mai bine de un an!!) chiar dacă, pe alocuri, rar, mi-am mai manifestat nemulțumirea față de încetineala cu care se întâmplă unele lucruri. Mulți le-au catalogat drept “atacuri”. Nu, au fost doar atenționări legitime din partea liderului politic care îi susține majoritatea în București.

Cât despre retragerea sprijinului politic, dacă vom lua cândva o asemenea decizie, o veți auzi de la mine, direct, clar, argumentat. Ignorați petardele și fumigenele aruncate prin diferite publicații.

Acum, mergem mai departe! Avem prea multă treabă de făcut și ar trebui să alocăm cu toții mai mult timp administrației și mai puțin politicii. Mai sunt doi ani până la alegeri, vom avea timp și de politică. Acum, la treabă!

Toate cele de mai sus sunt spuse in contextul zvonurilor și articolelor din ultimele luni, care au luat amploare în ultimele zile, cu privire la acest subiect”.

Dacă PNL nu îl mai susține politic, șansele ca Nicușor Dan să candideze pentru un nou mandat scad. Actualul edil a spus acum două luni că speră să fie susținut pentru un nou mandat de primar „de o alianță de dreapta”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *