Politic

Senatorii nu mai au bani pentru deplasări externe și protocol după ce au cheltuit în şase luni aproape tot bugetul pentru 2022

Senatorii au cheltuit în şase luni aproape tot bugetul pentru anul 2022 și au cerut Guvernului să aprobe încă 20 de milioane de lei, la rectificarea bugetară, ca să poată funcționa. Nu mai există bani pentru deplasări externe și protocol, ceea ce face imposibilă participarea la evenimente internaționale.

11 August 2022, 19:21 Știrile TVR |

Cea mai mare supărare a senatorilor este că, până vor primi fonduri suplimentare, trebuie să-și anuleze deplasările externe. Asta după ce oricum, în cursul primelor luni din an, aleșii au cheltuit cei 800.000 de lei alocați în acest scop. Ultimii bani prevăzuți la capitolul Protocol s-au dus pe vizita delegației președintelui adunării parlamentare din Koreea de Sud.

Bugetul Senatului pe 2022: 217.000.000 lei

Deplasări în străinătate: 800.000 lei

Protocol și reprezentare: 130.000 lei

(Sursa: senat.ro)

Liderul senatorilor PSD , Radu Oprea, a făcut parte din delegația senatorilor care a plecat și în deplasări mai relaxante, cum a fost cea din Dubai. La finalul anului trecut, șapte senatori din coaliția PSD-PNL-UDMR, au participat la un eveniment-dezbatere, la Expo 2020, pentru care statul român a plătit 20.000 de euro. Printre cei care a plecat în Dubai au fost și președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, dar și liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu , care se arată îngrijorat acum.

Deși se plâng că au avut puțini bani la buget în această perioadă de criză, senatorii și-au cumpărat însă 20 de mașini, pentru fiecare cheltuindu-se nu mai puțin de 45 de mii de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *