Politic

PSD a depus amendamente la OUG 114. Ce vor social-democraţii

„Începând cu 1 ianuarie 2019, nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, prevăzută de Ordonanța de urgență Guvernului nr, 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările ulterioare, se menține la 640 lei și începând cu 1 septembrie 2019 se majorează cu 10% și este de 704 lei. (2) Începând cu 1 ianuarie 2020, nivelul indemnizației sociale pentru pensionari se majorează cu 10% și este de 775 lei”, prevede amendamentul adus pentru articolul 32 al OUG. PSD precizează că indemnizația socială trebuie majorată anual, pentru a nu fi afectată puterea de cumpărare a pensionarilor.

„De indemnizația socială beneficiază circa 950.000 de pensionari cu vechime incompletă de muncă. Nivelul indemnizației sociale trebuie majorat anual pentru a nu fi afectată puterea de cumpărare a pensionarilor, cu atât mai mult cu cât nivelul indemnizației sociale este sub coșul minim de consum. Majorarea este necesară și pentru a se asigura un raport corespunzător cu nivelul salariului minim, care se majorează anual. Sumele necesare pentru finanțare se pot asigura prin îmbunătățirea colectării contribuțiilor de asigurări sociale. ”, motivează PSD.

Un alt amendament vizează eliminarea punctelor 1-11 din articolul 1 al OUG 114, astfel încât programele de investiții pentru stațiunile balneare, grădinițe și Fondul de dezvoltare și investiții să fie menținute: „ Menținerea programelor de investiții pentru stațiuni balneare și gradinițe, precum și a Fondului de dezvoltare și investiții, programe decisive pentru dezvoltarea stațiunilor balneare și a localităților și accesul copiilor la educație și sport”, subliniază PSD.

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *