Politic

Preşedintele Adunării Naţionale a Bulgariei propune o reuniune a şefilor de parlament din Bulgaria, România, Croaţia, Olanda şi Austria

Preşedintele Adunării Naţionale a Bulgariei, Vejdi Raşidov, propune o întâlnire a şefilor de parlament din Bulgaria, România şi Croaţia cu omologii lor din Olanda şi Austria, a anunţat marţi, într-un comunicat de presă, Parlamentul bulgar, potrivit BAT, citată de Agerpres.

22 Noiembrie 2022, 17:55 (actualizat 22 Noiembrie 2022, 17:58) Știrile TVR |

Vejdi Raşidov

Scopul întâlnirii este de a-i informa pe cei mai importanţi legislatori olandezi şi austrieci cu privire la eforturile şi pregătirea celor trei ţări de a adera la spaţiul Schengen.

Raşidov a făcut această propunere în timpul unei întâlniri bilaterale cu preşedintele Parlamentului croat, Gordan Jandrokovic, la Strasbourg, unde cei doi au participat la o ceremonie care a marcat cea de-a 70-a aniversare a Parlamentului European.

În cadrul întâlnirii cu omologul său croat, Raşidov a subliniat că Bulgaria îndeplineşte de mult timp toate condiţiile de aderare la spaţiul Schengen, stabilite în mod repetat de Comisia Europeană şi de Parlamentul European. “Bulgaria este un stat membru al UE onest şi loial. Nu este corect ca cerinţe politice suplimentare, care nu au fost stabilite pentru alte ţări înaintea noastră, să fie stabilite pentru ţara noastră”, a argumentat preşedintele Adunării Naţionale.

În concluzie, Raşidov şi-a reiterat rezervele cu privire la o posibilă decuplare a Bulgariei, României şi Croaţiei în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne de la începutul lunii decembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *