Politic

Premierul Nicolae Ciucă anunță înființarea Băncii de Investiţii şi Dezvoltare S.A., cu capital de stat. Câciu: ”Această bancă va fi înființată pe criterii de performanță”

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, la începutul ședinței de guvern de astăzi, aprobarea unui proiect de hotărâre privind constituirea, organizarea şi funcţionarea Băncii de Investiţii şi Dezvoltare S.A.

05 Octombrie 2022, 12:14 (actualizat 05 Octombrie 2022, 13:55) Știrile TVR |

”Azi vom aproba înființarea Băncii de Investiţii şi Dezvoltare. Este o bancă cu capital de stat. Această bancă este destinată destinată sprijinirii mediului de afaceri. Este o bancă ce va deveni un partener al tuturor firmelor românești și instituțiilor publice și private. Este, de asemenea, un obiectiv asumat prin PNRR și programul de guvernare 2021-2024”, a anunțat premierul.

La rândul său, ministrul de Finanțe Adrian Câciu a explicat că e vorba de un proiect vechi din 2015 care va fi condus de un consiliu din șapte persoane, care vor primi o sumă de bani fixă, dar și bonusuri de performanță.

”Se face încă un pas important privind diversificarea instrumentelor de finanțare ale economiei. Este un obiectiv pe care România și l-a programat încă din 2015, dar, din păcate, nu l-a realizat. Este un pas important. Următorul pas va fi realizarea actului constitutiv și numirea managementului acestei companii, al acestei bănci. Această bancă va fi înființată pe criterii de performanță”, a anunțat Adrian Câciu.

Adrian Câciu, despre Banca de Investiții și Dezvoltare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *