Politic

PNL, USR-PLUS și UDMR, din nou la negocieri. Cum s–au poziționat taberele înaintea rundei secunde de discuții

​​​Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR s-au reîntors duminică la masa negocierilor după ce sâmbătă liderii celor trei partide nu au reușit să cadă de acord asupra primului punct pus în discuție. Mai exact, aproape șase ore au discutat, Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor despre împărțirea funcțiilor de premier, președinte al Camerei Deputaților și președinte al Senatului. Fără rezultat însă.

Cele două variante propuse de liberali, care au început de pe poziții de forță negocierile au fost respinse de USR-PLUS și UDMR. Mai exact, Ludovic Orban a propus ca cele trei posturi să fie discutate separat, iar ulterior, când discuțiile s-au blocat în jurul funcției de la camera Deputaților a avansat varianta unei competiții deschise în Parlament, câștigătorul garantând prin acord scris că va susține candidatul celuilalt partid la șefia Senatului.

După blocajul de sâmbătă, varianta ca cele trei partide să meargă la Cotroceni cu un acord și o singură propunere de premier nu mai era atât de sigură.

Între timp, comisiile pentru programul de guvernare și împărțirea posturilor în Parlament au lucrat și au căzut de acord .

Sursa: HotNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *