Politic

PNL împarte posturile în viitoarea Coaliție: Ciucă premier cu mandat plin / Ce portofolii vor liberalii

Liberalii și-au împărțit funcțiile și portofoliile din Guvern marți, într-o ședință restrânsă, la sediul din Modrogan. Surse liberale au declarat pentru HotNews.ro că în interiorul partidului sunt patru propuneri pentru funcția de premier dar Nicolae Ciucă va fi susținut de liberali pentru un mandat plin. Liberalii au strâns rândurile în jurul lui Ludovic Orban și vor șefia Camerei Deputaților pentru liderul PNL iar Senatul să meargă la USR. În ceea ce privește portofoliile din Guvern își adjudecă opt ministere, cinci vor da USR-ului și trei pentru UDMR .

În spatele ușilor închise s-a vorbit despre faptul că trebuie menținute portofoliile de la Interne, Justiție, Economie, Finanțe, Transporturi, Dezvoltare și Fonduri Europene. În schimb liberlaii sunt dispuși să renunțe la Educație și Sănătate.

De asemenea, liberalii au pus pe hârtie propunerile pentru funcția de premier: Nicolae Ciucă, Ilie Bolojan și Florin Cîțu. Potrivit surselor citate Klaus Iohannis a transmis clar liberalilor că îl dorește pe Nicolae Cică. În acest context PNL va face propunerea în consens cu dorința președintelui.

Liberalii s-au întâlnit marți dimineață la partid pentru a discuta strategia de negociere pentru formarea noului guvern, în contextul în care Ludovic Orban a demisionat din funcția de premier. În cursul serii, liderii PNL vor avea o întâlnire și cu președintele Klaus Iohannis.

Printre cei care au participat la şedinţa de la sediul PNL se numără Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, miniştrii Lucian Bode, Florin Cîţu, Virgil Popescu, europarlamentarul Rareş Bogdan, senatorul Alina Gorghiu, deputatul Florin Roman.

Sursa: HotNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *