Politic

Nici n-au început negocierile și apar nemulțumiri. ​USR-PLUS nu e încântat de împărțeala PNL / Barna: Vrem să fim parteneri la guvernare nu partid ajutător

​​Planurile liberalilor de împărțire a posturilor în viitoarea coaliție de guvernare nu sunt pe placul USR-PLUS. Negocierile nu au început oficial încă, dar sunt câteva propuneri care ridică probleme în partidul condus de Dan Barna și Dacian Cioloș.

Prima nemulțumire este legată de postul de președinte al Camerei Deputaților pe care USR-PLUS îl dorea pentru Dan Barna, însă liberalii îl rezervă pentru Ludovic Orban, după demisia acestuia de la șefia Guvernului.

Conducerea Senatului propusă de liberali nu este o miză pentru USR-PLUS.

Liberalii vor să rămână de asemenea, cu ministerele Justiției și Finanțelor. Și aici apare o problemă pentru că USR-PLUS vrea neapărat unul dintre aceste ministere avizatoare obligatoriu, mizând pe ministerul Justiției, luând în calcul că liberalii nu vor renunța la Finanțe. Un minister pe care cei de la USR nu-l vor este cel al Educației.

De altfel, Dan Barna a declarat într-o intrevenție televizată că USR vrea să fie un partener la guvernare, nu partid „ajutător” al PNL. El a comentat că a văzut variante vehiculate că PNL vrea toate ministerele avizatoare și de forță.

„E o soluție mai bună ca USR-PLUS să ia șefia Camerei, dacă președintele vine cu un premier de la PNL”, a mai spus Barna.

Sursa: HotNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *