Politic

Ministrul Mediului, la Antena 3: „Bucureștiul produce un milion de tone de deșeuri pe an”

„Revoltător este că în  Capitala României în anul 2020 avem perspectiva anului 2021 în care efectiv nu vom mai avea unde să ducem aceste gunoaie, care în mod normal ar trebui să fie colectate selectiv și reciclate. Noi suntem campionii Europei și le ducem la groapă”, a declarat Costel Alexe, marți, într-o ediție specială a ”Punctului de Întâlnire”.

„Ministerul i-a pus în vedere Primăriei Generale a Capitalei cu fiecare ocazie că trebuie să se preocupe să găsească soluții. Bucureștiul produce un milion de tone de deșeuri pe an din cele șase pe care le produce România. Nu putem duce la nesfârșit aceste deșeuri care ar putea să fie direcționate spre reciclare, efectiv la gunoi”, a mai subliniat ministrul Mediului.

„În ultimii ani, Guvernele care au condus României au pus problemele de mediu în plan secund. Dacă s-ar fi preocupat de toate aceste probleme, nu am fi avut atât de multe subiecte. Trebuie să recunoaștem: nu s-a făcut mai nimic în ceea ce înseamnă problemele de mediu ale României în ultimii ani”, a mai declarat Costel Alexe, ministrul Mediului.

Potrivit surselor G4media, Comisia Europeană va declanșa în acest an o procedură de infringement (sancționare) din cauza dezastrului ecologic reprezentat de gropile de gunoi din jurul marilor orașe din România.

Ministrul Mediului, la Antena 3: „Bucureștiul produce un milion de tone de deșeuri pe an”

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *