Politic

Incendiu în Thassos: MAE anunță că niciun român nu a solicitat asistență. Autorităţile elene evacuează persoanele din zona afectată

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat, joi, că autorităţile elene au dispus evacuarea persoanelor din zona Limenaria, din Thassos, unde s-a produs un incendiu de vegetaţie, care afectează în prezent estul insulei.

11 August 2022, 12:58 (actualizat 11 August 2022, 16:21) Știrile TVR |

Potrivit MAE, la misiunea diplomatică a României în Grecia şi la oficiul consular nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă.

Ministerul recomandă cetăţenilor români care se află în Insula Thassos să evite deplasările în zona afectată de incendiu şi să informeze de îndată Consulatul General al României la Salonic dacă sunt afectaţi.

Ambasada României la Atena şi Consulatul General al României la Salonic continuă monitorizarea cu atenţie a situaţiei şi menţin permanent contactul cu autorităţile locale, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale, în funcţie de solicitări, a transmis MAE.

Citește și: Incendiu puternic în Thassos, în zona Scala Potamia. Pompierii greci au trimis elicoptere și avioane de stingere

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena :+30 210 6728879, +30 210 6744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +30 697 8996222.

La acest moment, nu există date cu privire la numărul cetățenilor români aflați pe insulă. Ei au la dispoziție telefoanele prin care pot solicita asistență consulară. Reamintesc că atât Ambasada României la Atena, cât și Consulatul român de la Salonic continuă monitorizarea cu atenție a situației și mențin permanent contactul cu autoritățile locale”, a declarat pentru TVR INFO Radu Mihai Filip, purtătorul de cuvânt al MAE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *