Politic

Cristoiu, scenariu-bombă. Minciuna lansată de PNL pentru a lovi puternic PSD-ul! Ar putea urma consecințe uriașe

Liberalii au afirmat că Renate Weber este în conflict de interese deoarece şi ea este beneficiară de pensie specială. “Nu poţi să fii partid european şi să formulezi o asemenea minciună uşor de contrazis. Un alt motiv invocat este sesizarea CCR în legatură cu neconstituţionalitatea legii de impozitare a pensiilor speciale. Ştiu că acesta a fost principalul motiv”, a spune Ion Cristoiu.

Cristoiu adaugă că Renate Weber e un exemplu în ceea ce priveşte îndeplinirea unei funcţii, ea fiind printre puţinii şefi de instituţii care au avut curajul să apere drepturile omului în timpul stării de urgenţă, dar și a celei de alertă.

“Ca să înţelegem aberaţia acestei cereri trebuie să ne uităm la felul în care dna. Renate Weber îşi îndeplineşte această funcţie. Doamna Renate Weber este un exemplu de cum ar trebui îndeplinită o funcţie în România. Numai în timpul stării de alertă, Avocatul Poporului a trimis CCR şi altor instituţii 50 de sesizări, toate întemeiate. Toate sesizările Avocatului Poporului au primit răspuns favorabil de la CCR, care a confirmat că erau chestiuni neconstituţionale. În perioada stării de urgenţă şi stării de alertă, Renate Weber a fost printre puţinii şefi de instituţii care au luat apărarea drepturilor omului. Puţină lume a avut curaj să apere drepturile omului deoarece dacă o făceai erai imediat taxat că vrei să moară oameni”, susține Cristoiu.

Ion Cristoiu consideră că depunerea cererii de revocare din funcţie a Avocatului Poporului are consecinţe uriaşe pentru PNL.“PNL, supercondus de Klaus Iohannis, se pretinde un partid europen şi nu trebuie să pună la îndoială instituţiile statului de drept.PNL poate să schimbe prin lege CCR, Avocatul Poporului. A ataca şefii CCR, Înaltei Curţi, Avocatul Poporului pentru că acţiunilor lor contravin intereselor tale de partid este inacceptabil din punct de vedere al europenismului şi al democraţiei”, subliniază Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu afirmă că totul este strict electoral și ținta e de fapt PSD. “Ei ştiu că nu pot să o revoce pentru că PSD are majoritate împreună cu ALDE şi Pro Romania. Este o acţiune strict electorală, nătângă. Liberalii cer revocarea dnei Renate Weber pentru că, fiind apărată de PSD, pot acuza partidul că e împotriva impozitării pensiilor speciale. E unul din jocurile de cabinet făcut în urma unei beri. Deci ăsta a fost scopul. Sigur ar da-o afară, dar nu pot să o dea afară”, a mai spus publicistul.

,>

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *