Politic

Ciolacu îl acuză pe Cîțu că vrea să dea banii din PNRR clientelei de partid: Această coaliţie a şmenului a vrut să deturneze un plan lăudabil al Europei

Liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a susţinut miercuri, în plenul reunit al celor două Camere, cu ocazia prezentării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), că PSD a scăpat România de împrumuturile de la FMI, iar actualul Guvern le va readuce în ţară.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost prezentat de premierul Florin Cîţu.

“Domnule Cîţu, de data asta nu aţi mai avut pe unde să fugiţi. Afară vă aşteaptă fermierii să le spuneţi de ce agricultura primeşte zero euro prin PNRR, în timp ce firmele de consultanţă primesc 2 miliarde de euro. Luaţi-l şi pe domnul Orban şi spuneţi-le oamenilor de ce nu le-aţi dat nici acum subvenţiile şi despăgubirile pentru seceta de anul trecut. Ieşiţi şi spuneţi de ce românii mănâncă 70% produse de import, în timp ce guvernarea de dreapta vrea să distrugă agricultura românească.(…) Este o mare ruşine că premierul României trebuie forţat să vină în Parlament să prezinte un plan care va influenţa România pentru următorii cinci ani. Este o mare ruşine că a fost nevoie prin insistenţele PSD, ale partenerilor sociali şi europeni ca să veniţi astăzi în Parlament. Până în ultima clipă aţi ascuns românilor adevărul din spatele PNRR. (…) Domnule Orban, dumneavoastră aţi văzut acest plan? L-aţi citit, îl aveţi în detaliu? (…) Această coaliţie a şmenului a vrut să deturneze un plan lăudabil al Europei către clientela de partid şi firmele sale de consultanţă. Apropo, domnul Barna, câte rude aveţi pe lista de aşteptare la proiectele din PNRR? (…) PSD a scăpat România de împrumuturile de la FMI, iar actualul Guvern PNL-USR le va readuce în ţară”, a spus Ciolacu în plenul reunit al Parlamentului.

El a adăugat că Guvernul se foloseşte de PNRR pentru a-şi justifica “austeritatea şi viitorul acord cu FMI”.

“V-aţi dus la Bruxelles cu o poveste frumoasă despre reformă, însă în loc de reforme concrete nu aţi făcut altceva decât să tăiaţi, să readuceţi austeritate. V-aţi dus cu 9 antireforme la care aţi angajat pe ascuns pe toţi românii şi nu aţi spus nimic aici în ţară. De ce nu aveţi curaj să le spuneţi românilor în faţă că nu sunteţi capabili să faceţi vreo reformă? Tot ce aţi propus a fost îngheţarea veniturilor, creşterea vârstei de pensionare, majorarea taxelor pentru firme şi populaţie. (…) Cine v-a cerut, domnule Cîţu, să îngheţaţi pensiile şi salariile pentru cinci ani de acum înainte? Cine v-a cerut să creşteţi vârsta de pensionare, să creşteţi taxele locale, să măriţi impozitele pentru firmele româneşti, să scoateţi facilităţile pentru IT-işti şi constructori, cine v-a cerut să lichidaţi CFR Marfă sau Tarom, să daţi mii de oameni afară, să vindeţi cele mai profitabile companii româneşti? Nimeni nu v-a cerut acest lucru. Nimeni de la Comisia Europeană nu v-a cerut să aduceţi austeritatea în România, doar propria incompetenţă şi lipsa de viziune. (…) Niciuna dintre măsurile de austeritate nu va primi votul PSD aici, în Parlament”, a mai spus Ciolacu.

PNRR urmează să fie depus luni la Comisia Europeană.

Sursa: HotNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *