Meteo

Vreme geroasă în România. Cod PORTOCALIU de avalanşe la munte

Cod portocaliu de avalanşe în Bucegi şi FăgăraşPrincipalele riscuri sunt reprezentate de prezența plăcilor de vânt, în special pe versanții sudici, sud-estici și sud-vestici, iar în locurile adăpostite de depozitele de zăpadă formate prin acumulare. Chiar și la supraîncărcări mici, pot fi declanșate avalanșe pe versanții suficient de înclinați, iar în zonele adăpostite, cu acumulări mai mari, avalanșele pot antrena un volum mai însemnat de zăpadă, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.
Stratul de zăpadă
La suprafață se găsesc plăci de vânt, formate peste un strat de zăpadă relativ recentă, puțin stabilizat. În zonele adăpostite, depozitele de zăpadă pot depăși 1-1.5 m.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Vreme rece în toată ţara în următoarele zile. Unde va mai ningeÎn Munţii Făgăraş, principalele riscuri sunt reprezentate de stratul instabil de zăpadă din partea superioară a stratului,
format prin acumulări din episoadele recente de ninsori, precum și de plăcile de vânt, formate în special pe versanții sudici, sud-estici și sud-vestici. La supraîncărcări mici se pot declanșa avalanșe pe versanții înclinați, iar în zonele adăpostite, cu acumulări mai mari, acestea pot antrena un volum însemnat de zăpadă.
Sursa RomaniaTV.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *