Meteo

Cea mai geroasă zi din această iarnă. Temperaturile au coborât până la minus 19 grade Celsius, maxima nu a depăşit 0 grade

Potrivit datelor Administraţiei Naţionale de Meteorologie, la ora 8.00, la nivelul teritoriului României nu se înregistra nicio temperatură pozitivă, maxima fiind de 0 grade Celsius, la Constanţa. În schimb, am avut -19 grade la Poiana Stampei, în judeţul Suceava. A fost foarte frig şi în oraşe, cu -13 grade la Cluj Napoca şi Suceava, -12 grade la Satu Mare şi Sibiu, -10 la Bacău, -9 la Arad, -7 la Timişoara sau -4 grade Celsius la Bucureşti.Meteorologii avertizează că vremea se va menţine rece în următoarele două săptămâni.
Totuşi, România nu este străină de iernile foarte geroase. Una dintre cele mai grele a fost iarna lui 1954, rămasă în istorie ca iarna “marelui viscol”, din cauza zăpezii care a acoperit total capitala București și cele mai multe dintre localitățile României din partea de sud. Cu un vânt de 126 de kilometri pe oră și ninsori abundente, au apărut imediat troiene uriașe, unele de peste 5 metri în București. 13 ani mai târziu, în iarna lui 1966-1967, povestea s-a repetat, iar zăpada a ajuns la 3-4 metri înălțime.O altă iarnă grea a fost cea din 1984-1985, care nu a fost doar friguroasă, cu temperaturi ce au coborât iarăși sub -30 de grade, ci și extrem de lungă, durând până aproape în aprilie. 10 ani mai târziu, în 1995-1996 deși temperaturile nu au fost atât de scăzute, iarna a durat din 4 noiembrie până în 16 aprilie. Această iarnă a fost un record climatic, fiind iarnă cu cea mai lungă durată de menținere a stratului de zăpadă, în unele părti ale României fiind de 170 de zile.Temperaturile înregistrate la ora 8:
Sursa RomaniaTV.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *