Externe

Președintele Iranului a avertizat SUA că riscă un “răspuns periculos” dacă mai recurge la alte acțiuni în zonă

Iranul a replicat cu tiruri de rachete împotriva unor baze cu soldaţi americani la asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani într-un atac cu dronă la Bagdad săptămâna trecută. SUA l-au numit ‘terorist’ pe Soleimani.

Miercuri, preşedintele american Donald Trump a declarat, de la Casa Albă, că Iranul ‘pare să dea înapoi’, însă Rouhani a ameninţat cu noi represalii dacă va fi necesar.

‘Dacă SUA fac o altă greşeală, vor primi un răspuns foarte periculos’, a afirmat Rouhani, citat de agenţia iraniană Tasnim, în cursul unei discuţii telefonice cu premierul britanic Boris Johnson.

‘Americanii şi Casa Albă nu înţeleg regiunea şi recunosc ce greşeală au făcut după acţiunea lor teroristă şi în urma ridicării naţiunilor din regiune şi a unităţii care s-a creat’, a adăugat preşedintele iranian.

Hassan Rouhani, căruia Boris Johnson i-a spus că Marea Britanie sprijină în continuare acordul nuclear din care Statele Unite s-au retras, a criticat comentariile britanice împotriva lui Soleimani. Miercuri, Johnson a declarat în parlamentul de la Londra că generalul ucis avea ‘sânge de militari britanici pe mâini’.

‘Fără îndoială, fără eforturile martirului Soleimani, nu aţi fi avut calm astăzi la Londra’, a spus Rouhani, părând să facă aluzie la eforturile generalului de a combate Statul Islamic.

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *