Externe

Noi detalii despre bărbatul care a înjunghiat șase persoane în Glasgow. Atacul fusese unul plănuit

Incidentul s-a petrecut în urmă cu câteva zile, în jurul prânzului, în hotelul Park Inn din Glasgow, Scoția. Printre victime se află și un polițist care a fost internat în stare gravă la spital. Ceilalți cinci sunt civili cu vârste cuprinse între 17 și 53 de ani.

În urma incidentului, atacatorul a fost ucis de un polițiști.„Individul care a fost împușcat de poliție a murit. Alte șase persoane se află în spital pentru tratatea rănilor, inclusiv un ofițer de poliție, care este în stare critică, dar stabilă”, a declarat Steve Johnson, adjunctul șefului poliției, potrivit TheGuardian.

Poliția a anunțat că atacul nu este tratat drept atac terorist și nu caută alți suspecți.

Autorul atacului ceruse azil în Scoția în urmă cu șase luni. Colegii de cameră ai acestuia spuneau că acesta nu suporta zgomotul și reacționa foarte ciudat când cineva făcea gălăgie.

Un bărbat, care s-a prezentat cu numele de Siraj, a spus că sudanezul plănuise acest atac, fiindcă i-a spus joi seara: “Toată lumea din acest hotel este împotriva mea”. Siraj i-a informat pe reprezentanții hotelului în legătură cu aceste afirmații ale bărbatului.

Anchetatorii au dezvăluit că, cu câteva ore înainte de incidentul șocant, bărbatul a sunat un avocat specializat în imigrări.

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *