Economic

Veniturile grupului german Allianz, prezent şi pe piaţa din România, s-au redus anul trecut cu 1,3%

Evoluţia profitului a fost influenţată de un impact negative de 1,3 miliarde euro pe fondul pandemiei Covid19. Ţinta de profit operaţional pentru 2021 a fost stabilită la 12 miliarde de euro, plus/minus 1 mld. Euro.

Rata de solvabilitate a fost de 207%, potrivit raportului financiar al grupului.

„Sunt recunoscător pentru încrederea pe care clienţii, partenerii şi acţionarii noştri au avut-o în Allianz într-un an provocator. Rezultatele noastre demonstrează că am continuat să oferim valoare şi protecţie clienţilor, datorită echipei devotate şi a operaţiunilor performante. Prin urmare, suntem într-o poziţie bună pentru a ne îndeplini obiectivele din 2021.”, a declarat Oliver Bäte, CEO al Grupului Allianz.

Grupul german este prezent pe piaţa din România prin intermediul Allianz-Ţiriac, al doilea cel mai mare asigurător de pe piaţa locală. Compania a încheiat primele nouă luni din 2020 cu subscrieri de peste 1 mld. lei, în scădere cu 2,5% faţă de perioada similară a anului trecut.

Compania a semnat în decembrie un acord de preluare a Gothaer Asigurări Reasigurări, sucursala din România a grupului german cu acelaşi nume, aceasta fiind prima achiziţie a unei companii de asigurări efectuată de Allianz-Ţiriac după mai bine de 25 de ani de creştere organică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Sursa Mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *