Economic

Se poate slăbi fără efort? 

Este posibilă sau nu slăbirea fără efort, fără calvarul unei diete stricte, fără antrenamente intense pentru care nimeni nu mai are energie după o zi de lucru? 

În afară de liposcuția chirurgicală, care reușește să te scape de maxim 5 kilograme de grăsime, indiferent de greutatea sau de procentul de grăsime corporală, pentru câteva  mii de euro, nu există alte soluții care să acționeze la fel de bine. 

Sau, mai bine zis, nu existau! Fă cunoștință cu tratamentele de remodelare corporală din categoria liposucției nechirurgicale, adică acele tratamente care au un efect similar cu liposucția, la costuri substanțial mai reduse și care nu presupun durere, cicatrici sau timp de recuperare. 

Regina tratamentelor de lipsucție nechirurgicală este criolipoliza. Procedura corporală de înghețare a grăsimilor, numită în mod formal criolipoliză, a fost descoperită pentru prima dată după ce medicii au observat că unii copii, consumatori acerbi de înghețată pe băț, au început să aibă mai puțină grăsime la nivelul obrajilor. 

Acest lucru se datorează faptului că grăsimea este mai sensibilă la temperaturi reduse față de alte țesuturi, iar celulele adipoase mor mai repede, cu mult înainte ca pielea să fie afectată în vreun fel, la temperaturi scăzute.

Ce este criolipoliza? 

Criolipoliza elimină grăsimea încăpățânată în condiții de siguranță și extrem de eficient, fără durere, fără efort, fără timp de recuperare. Acest tratament corporal a fost aprobat pentru prima dată de FDA în 2010 și a crescut în  popularitate atunci când a fost transformat dintr-o procedură corporală localizată pe zone mici la o alternativă non invazivă la liposucție.  

Criolipoliza reușește să elimine acumulările de grăsime corporală localizată, cum ar fi grăsimea de pe burtă și șolduri, așa-numitele “mânere ale dragostei” sau grăsimea care se revarsă “minunat” în jurul sutienului, cu ajutorul adipoase unor aplicatoare speciale ale tehnologiei de înghețare a celulelor de grăsime. 

Tehnologia CoolTech® a obținut recent aprobarea FDA pentru a putea fi folosită inclusiv pentru bărbia dublă, o zonă mică, foarte dificil de abordat prin dietă și exerciții fizice.

Ce se întâmplă când slăbești? 

Când pierzi în greutate, fie prin dietă fie prin exerciții fizice, mărimea celulelor adipoase se micșorează. Cu cât mănânci mai puțin și cu cât arzi mai multă energie, cu atât celulele grase se restrâng.

Cu toate acestea, indiferent de cât de mult slăbești, celulele adipoase sunt încă în organismul tău. Pierderea în greutate nu elimină celulele grase din corp. Ceea ce se schimbă este de fapt dimensiunea acestor celule adipoase. 

Dacă te îngrași la loc sau nu faci vreun efort pentru a pierde în greutate, celulele de grăsime devin mai mari. Vei crește în greutate, dar numărul celulelor adipoase rămâne același.

Cum te ajută criolipoliza să pierzi în greutate? 

Procesul de criogenare a grăsimii nu este același cu procesul de pierdere în greutate. Celulele de grăsime nu se micșorează în urma tratamentului de criolipoliză, ci sunt distruse definitiv. Criolipoliza distruge aproximativ 20 – 25% din celulele adipoase din zona tratată. 

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *