Economic

Profitul operaţional al grupului petrolier MOL s-a redus cu 16% în 2020

Imaginea articolului Profitul operaţional al grupului petrolier MOL s-a redus cu 16% în 2020

Profitul operaţional al grupului petrolier MOL s-a redus cu 16% în 2020

În T4, rezultatul operaţional s-a cifrat la 464 milioane dolari, cu 23% mai redus faţă de anul precedent, reflectând cadrul macro mai slab pe segmentul petrolului.

Pentru 2021, grupul şi-a propus un EBITDA de aproximativ 2,3 miliarde dolari, în condiţiile în care se aşteaptă la o revenire la nivel macro.

Cheltuielile de capital din resurse proprii au fost de 1,41 miliarde dolari în 2020.

„Am livrat peste 2 miliarde USD EBITDA în 2020 şi, deşi câştigurile au fost mai mici comparativ cu 2019, reacţia noastră rapidă şi în timp util la criză ne-a permis să generăm un flux de numerar liber peste ţinta orientativă pre-Covid. Acest lucru a fost posibil doar pentru că fiecare segment de afaceri a avut operaţiuni pozitive în numerar, chiar şi într-un an cu perturbări majore. 2020 a fost un an fără precedent, cu provocări nemaiîntâlnite”, a declarat Zsolt Hernádi, CEO şi Chairman al MOL.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Sursa Mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *