Economic

Lira sterlină se scufundă în urma incertitudinilor legate de negocierile privind Brexit

Lira sterlină era tranzacţionată la 1,3230 dolari în timpul tranzacţiilor de luni dimineaţă, în scădere cu 1,5%.

Discuţii între Marea Britanie şi Uniunea Europeană urmează să se reia luni, mai târziu, prim-ministrul britanic Boris Johnson urmând să vorbească cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Ambele părţi încearcă să rezolve termenii unui viitor acord comercial post-Brexit. Regatul Unit şi UE au anunţat progrese în unele domenii, dar rămân diferenţe în ceea ce priveşte drepturile de pescuit, aşa-numitele condiţii de concurenţă echitabile şi modul în care pot fi soluţionate disputele viitoare.

Condiţiile de concurenţă echitabile se referă la standardele la care Marea Britanie trebuie să adere pentru a exporta în bloc.

Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană în ianuarie, dar a fost de acord să respecte regulile comerciale ale UE până la sfârşitul anului, astfel încât ambele părţi să poată ajunge la un nou acord comercial. Negocierile s-au prelungit luni de zile şi, pe măsură ce sfârşitul anului se apropie, apar îngrijorări din ce în ce mai mari că discuţiile s-ar putea finaliza fără un acord.

În acest scenariu, exportatorii din ambele părţi s-ar confrunta cu costuri majorate şi bariere în activitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Sursa Mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *