Economic

Elon Musk preferă bitcoin în defavoarea banilor cash. Motivul din spatele deciziei CEO-ului Tesla: „Doar un prost nu ar căuta alternative”

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat joi că a deţine bitcoin este o variantă doar cu puţin mai bună decât a avea tradiţionalii bani cash. Totuşi, diferenţa a influenţat o decizie favorabilă în privinţa criptomonedei, considerată un activ mai bun.

 

„Cu toate acestea, atunci când moneda fiduciară are un interes real negativ, doar un prost nu ar căuta alternative”, a precizat Elon Musk pe Twitter. „Bitcoin este aproape la fel de bun ca banii fiduciari. Cuvântul cheie este aproape.”

 

Elon Musk apără decizia companiei Tesla, care a investit recent în bitcoin, scrie Reuters. CEO-ul consideră că diferenţierea faţă de numerar a făcut-o „suficient de aventuroasă” pentru ca S&P 500 să deţină criptomoneda.

 

Achiziţia de bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari a stabilit un trend crescător al criptomonedei, care a ajuns la vârful-record de peste 50.000 de dolari, săptămâna aceasta. În plus, recenta promovare a dogecoin, realizată de Musk pe Twitter, a ridicat şi preţul acestei criptomonede.

 

Vineri, bitcoin a depăşit maximul istoric precedent şi s-a stabilizat chiar sub pragul-record de 51.284 dolari.

 

Compania lui Elon Musk a cumpărat bitcoin pentru „mai multă flexibilitate şi pentru a maximiza profiturile”, declarând că va accepta plăţile în bitcoin pentru produsele din cadrul companiei.

Totuşi, Musk a declarat recent că a „sosit prea târziu la petrecere” şi că ar fi trebui să cumpere criptomoneda în urmă cu opt ani, când preţul abia depăşea pragul de 13 dolari.

„Bitcoin-ul se pregăteşte să fie acceptat şi de oamenii de afaceri convenţionali”, a spuns Musk.

În urmă cu două săptămâni, BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, a decis să lanseze contractele futures pe bitcoin drept opţiuni de investiţii în două fonduri pe care le are în portofoliu, relatează ZF.

Miercuri, Jeff Bezos şi-a recâştigat titlul de cea mai bogată persoană din lume, punând capăt domniei lui Elon Musk, de aproximativ şase săptămâni. Elon Musk a pierdut aproximativ 4,5 miliarde de dolari, după ce acţiunile Tesla (TSLA) au scăzut cu 2,4%, ceea ce a fost suficient pentru a coborî de pe primul loc în clasamentul Bloomberg Billionaires Index.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 
Sursa Mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *