Economic Externe

Datoriile studenţilor, şterse cu buretele în SUA. Suma se ridică la 100 de miliarde de dolari

Pandemia a lovit puternic în rândul studenţilor de pretutindeni, iar mulţi dintre ei au renunţat la studii, în lipsa unui ajutor financiar.

Guvernul american a găsit însă o soluţie pentru a-i sprijini pe tineri. Creditele pentru studenţi, în valoare de 100 de miliarde de dolari, au fost şterse de administraţia Biden. 

 

România nu are credite bancare pentru studenţi şi nici nu-i scuteşte de taxe în aceste vremuri de criză.

 

„Existând autonomia universitară, există multe universităţi care au înţeles problema studenţilor cu taxă, pentru a-şi putea achita taxele de studiu. Nu toate universităţile însă, din păcate, au înţeles această problemă. Şi cele care au înţeles nu au avut capacitatea”, susţine Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

 

„Lăsând autonomia universitară să-şi facă treaba nu se justifică, efectiv, să încurajăm abandonul şcolar pentru că unii studenţi nu îşi mai pot plăti taxele.Nu este vina lor ca a venit pandemia, nu este nici a statului. Dar statul, spre deosebire de studenţi, poate face ceva să-i sprijine”, adaugă el.

 

Alexandru Rădulescu este student la SNSPA, dar şi la Drept, la Universitatea Nicolae Titu Maiorescu. Deşi spune că nu ne putem compara cu SUA, ar vrea să vadă din partea autorităţilor mai multă implicare.

 

„Avem şi un exemplu pozitiv. Politehnica a redus din taxe, din câte ştiu, şi nu a perceput nicio taxă la înscriere. Nu am văzut nicio decizie concretă. Cu atât mai mult, tot în plină pandemie au înlăturat şi transportul gratuit pe tren pentru studenţi”, subliniază Alexandru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Sursa Mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *